Da li vaš pas prolazi kroz stres u paniku prilikom skraćivanja noktiju? Da li je taj proces neprijatno iskustvo za vas i vašeg ljubimca? 

Program Uživo-OnLine sa Sašom Riess ​15.03.2024-05.04.2024.

Nega Noktiju za Harmoniju Koraka  

PAW LOVE IN HARMONY

TRANSFORMIŠITE STRES I BOL PRI SKRAĆIVANJU NOKTIJU U POZITIVNO ISKUSTVO 

ZA SAMO 3 NEDELJE POTPUNO TRANFORMIŠITE STRES I BOL U POZITIVNO ISKUSTVO


Da li se osećate bespomoćno kada vidite da vaš pas pati tokom skraćivanja i nege noktiju?

Mi verujemo da nega znači mnogo više od samog sečenja noktiju. Vaš odnos sa psom zaslužuje više od toga.

Program "PAW LOVE IN HARMONY" ne ograničava se samo na sečenje noktiju, kroz njega ćemo stvoriti iskustvo nege koje će ojačati vašu vezu i učiniti svaki trenutak sa vašim psom posebnim.


O ČEMU SE RADI?  ​

Program PAW LOVE IN HARMONY ( Nega Noktiju za Harmoniju Koraka) je izgrađen na temeljima Priručnika PORETKA  HARMONIJE, usmeren na stvaranje pozitivne afektivne vezanosti i emocionalne reakcije kod vašeg psa, posebno prema skraćivanju i nezi noktiju. Umesto da se fokusiramo na sam čin sečenja noktiju, izgradićemo vezu poverenja i ljubavi prema redovnoj nezi.


Vašem psu dužina noktiju znači više od obične nege!

Evo samo nekolih posledica dugih noktiju kod pasa:

1. Bol i nelagodnost pri svakom koraku: Dugi nokti mogu prouzrokovati bol i nelagodnost vašem psu pri svakom koraku.
2. Poremećaj hodanja: Predugi nokti mogu izazvati poremećaje u hodanju, što može dovesti do promena u stavu psa i dodatnog pritiska na zglobove.
3. Povrede: Dugi nokti mogu lako zapeti za tepih, pod ili druge površine, što može dovesti do povreda ili čak kidanja nokta. Ovo može uzrokovati krvarenje i infekcije.
4. Deformacija šapa: Konstantan pritisak dugih noktiju na šape može dovesti do deformacije šapa, što može otežati kretanje i izazvati bol.
5. Infekcije i upale: Nokti koji su predugi mogu oštetiti kožu oko noktiju, što može dovesti do infekcija, upala ili čak formiranja apscesa.
6. Promene u držanju tela: Kako bi izbegli nelagodnost uzrokovanu dugim noktima, psi mogu promeniti svoje držanje tela, što može dovesti do problema sa kičmom i zglobovima šapa, lakta, ramena, kuka, kolena i pete. 

" Poverenje se gradi i zaslužuje "

Razvoj pozitivne afektivne vezanosti možemo započeti malim, ali važnim korakom: sečenjem noktiju. Ovaj zadatak ne možete obaviti ako vam pas ne veruje. Nema boljeg načina da razvijete poverenje kod psa nego da transformišete negativna iskustva u pozitivna.

" U mom iskustvu rada sa psima i njihovim vlasnicima, često sam primetio da psi odbijaju da idu mirno i polako pored svojih vlasnika zbog neprijatne boli koju osećaju prilikom sporog hodanja uz njih. Ovo je čest problem koji može biti prepreka u primeni principa Priručnika Poretka Harmonije. Poverenje se gradi i zaslužuje, i ne retko se gubi na malim stvarima na koje je obraćamo pažnju."  navodi Saša

Stoga je važno početi od suptilnih aspekata odnosa, kao što je sečenje noktiju, kako bi se eliminisao potencijalni uzrok neuspeha u primeni  principa Poretka Harmonije. Otvorenost, razumevanje i pažljiva briga o dobrobiti psa ključni su za uspostavljanje harmoničnog odnosa između psa i vlasnika.

PAW LOVE IN HARMONY

STRUKTURA PROGRAMATrajanje: 3 nedelje ( 15.03.-05.04.2024.) 
Format: Online webinari uživo
Instruktor: Saša Riess
Školarina: USD 49,00

Raspored Webinara:

Petak, 15.03. u 19h: True Love: Pozitivna Emotiva Reakcija (PER)
Petak, 22.03. u 19h: Play in Harmony: Igra 
Ptak, 29.03. u 19h: Love in Action: Nega noktiju 
Petak, 05.04.2024. u 19h: Paw Love in Harmony: Analiza učinka programa

Trajanje  Webinara:

Svaki webinar traje oko 60 minuta. Snimak webinara možete pogledati, ukoliko ne budete mogli da prisustvujete programu uživo. Pristup platformi, svim snimcima i materijalima imaćete godinu dana nakon završetka programa.  

Sadražaj Webinara:

Svaki webinar će se fokusirati na određenu temu vezanu za razvoj pozitivne afektivne vezanosti i emotivne reakcije, sa akcentom na negu noktiju. Ovaj program, iako primarno namenjen nezi i skraćivanju noktiju, možete koristiti za razvoj emotivne vezanosti za bilo koji alat i proces nege krzna i tela psa.

Saša će deliti sa vama praktične vežbe, specijalno dizajnirane igre koje kombinuju rituale poretka harmonije a koje će se sprovoditi svakodnevno tokom nedelju dana između lekcija. Vežbe se rade svakodnevno kroz period trajanja programa, 3-4 puta na dan u trajanjnu 7-10 minuta. 
Učesnici će voditi dnevnik progresa kako bi pratili svoj napredak.

Prisustvo Facebook Grupi podrške:

​Učesnici će imati pristup ekskluzivnoj Facebook Grupi podrške gde mogu postavljati pitanja, deliti iskustva i dobijati podršku od instruktora i drugih učesnika.

Saša Riess je osnivač Pure Love and Harmony sistema, novog holističkog pogleda na savremeni života sa psima. Jedan je od najuticajnijih savremenika u svetu nege pasa. Od svoje 16. godine, tokom svoje 30-godišnje karijere rada sa psima stekao je neuporedivo stručno znanje i iskustvo.

Paw Love in Harmony" je revolucionaran program koji asimilira Rituale Poretka Harmonije koje je Saša opisao u svom priručniku, kao i drevnu japansku tradiciju važnosti nege noktiju i njihove dužine na opšte zdravlje pasa i kvalitet njihovih života. Uz korišćenje modernih naučnih saznanja o transformaciji negativnih osećaja zapisanih u mozgu psa u prijatna iskustva koristeći neuroplastičnost mozga pasa.

Saša kombinuje svoje duboko razumevanje pasa sa inovativnim tehnikama kako bi pomogao vlasnicima pasa da uspostave harmoničan odnos sa svojim ljubimcima.

"Paw Love in Harmony" nije samo program nege noktiju, već je to putovanje ka stvaranju harmoničnog odnosa između vlasnika i psa, koji se zasniva na ljubavi, poverenju i razumevanju.

Upis za program je trenutno zatvoren. Molimo vas da ponovo proverite za nekoliko nedelja kada ćemo ponovno krenuti sa programom uživo.

 Tehnički problemi ili pitanja? Molimo vas da pošaljete poruku na email: info@sashariess.com